e-Propusnice

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.

U skladu s ovom Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere:
• socijalnog distanciranja
• ne zadržavanja na javnim prostorima
• posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice ( https://www.koronavirus.hr/najnovije/od-danas-dostupan-sustav-e-propusnice/364 )

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju.
Sve pravne i fizičke osobe koje su izdale propusnice do dana stupanja na snagu ove Odluke, dužne su najkasnije do 5. travnja 2020. sve izdane propusnice zamijeniti e-Propusnicama.
Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama.
Stanovnici koji nemaju mogućnost prijave u sustav još uvijek mogu zatražiti propusnicu slanjem zahtjeva na mail, telefonski ili osobnim podnošenjem zahtjeva poštujući propisanu proceduru koja je izvješena na ulaznim vratima
U nastavku teksta:
Skip to content