Vijesti

Kolovoz 4, 2020

lnstitut za javne financije predstavio je 1, srpnja 2020. rezultate najnovijeg ciklusa istraživanja transparentnosti proračuna županija, gradova i općina, lstraživanjem je obuhvaćeno svih 575 lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.
Budući da se promatrala dostupnost pet proračunskih dokumenata razina otvorenosti može se kretati od 0 do 5.
Kako je Općina Čađavica osvojila maksimalan broj bodova, u ime lnstituta za javne financije upućena je čestitka načelniku Mirku Rončević na osvojenom priznanju za transparentnost općinskog proračuna.

U nastavku tekst priznanja:

Lipanj 26, 2020
Predsjednik općinskog vijeća Općine Čađavica zasvao je 2. izvanrednu sjednicu Općinskog vijeća Općine Čađavica za dan 01. srpnja 2020. godine s početkom u 19 i 00 sati.
 
Dnevni red u nastavku teksta:
Lipanj 26, 2020

U IV. izbornoj jedinici na području Općine Čađavica određuju se biračka mjesta:

 

 

  1. Biračko mjesto broj 1. u Čađavici, Vijećnica Općinskog vijeća, Kolodvorska 2, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Čađavici.

 

  1. Biračko mjesto broj 2. u Čađavičkom Lugu, Mjesni dom, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Čađavičkom Lugu i Ilmin dvoru.

 

  1. Biračko mjesto broj 3. u Zvonimirovcu, Vatrogasni dom, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Zvonimirovcu.

 

  1. Biračko mjesto broj 4. u Donjim Bazijama, Mjesni dom, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Donjim Bazijama.

 

  1. Biračko mjesto broj 5. u Šaševu, Mjesni dom, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Šaševu.

 

  1. Biračko mjesto broj 6. u Starinu, Vatrogasni dom, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Starinu.

 

  1. Biračko mjesto broj 7. u Vraneševcima, Mjesni dom, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Vraneševcima.

 

  1. Biračko mjesto broj 8. u Noskovcima, Mjesni dom, na kojem će glasovati birači s prebivalištem u Noskovcima i Noskovačkoj Dubravi.
Lipanj 12, 2020

Državni zavod za statistiku raspisao je Javni poziv zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za sudjelovanje u Popisu poljoprivrede 2020. godine u svojstvu popisivača koje će se provoditi od 14. rujna do 14. listopada 2020. godina na području cijele Republike Hrvatske.

 

U nastavku teksta tekst poziva:

Lipanj 12, 2020

Predsjednik općinskog vijeća Općine Čađavica zasvao je 19. sjednicu Općinskog vijeća Općine Čađavica za dan 15. lipnja 2020. godine s početkom u 19 i 30 sati.

Dnevni red u nastavku teksta:

Lipanj 3, 2020
Klasa: 013-02/20-05/05
Ur.broj: 2189/1-05/18-20-5
 
Virovitica, 03. lipnja 2020. godine
 
 
OBAVIJEST BIRAČIMA
 
 
Predsjednik Republike Hrvatske je dana 20. svibnja 2020. godine donio Odluku o raspisivanju izbora za zastupnike u Hrvatski sabor. Odluka je stupila na snagu 02. lipnja 2020. godine i objavljena je u ''Narodnim novinama'', broj 62/20.
 
Izbori na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održat će se u 
 
NEDJELJU, 05. SRPNJA 2020. godine
 
Izbori na biračkim mjestima u diplomatskim misijama i konzularnim uredima Republike Hrvatske u inozemstvu održat će se u 
 
SUBOTU, 4. SRPNJA 2020. I  U NEDJELJU, 5. SRPNJA 2020.
 
Obavještavaju se birači da mogu izvršiti pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača te podnijeti zahtjev za privremeni upis u registar birača izvan mjesta prebivališta, izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta, prethodnu i aktivnu registraciju u zgradi Virovitičko-podravske županije, Službi za poslove župana i opće poslove, Virovitica, Trg Ljudevita Patačića 1, svakim radnim danom, u vremenu od 7,30 do 14,30 sati, te na mrežnoj stranici Ministarstva uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.  Zahtjevi se mogu predati neposredno, elektroničkim putem ili putem sustava e-Građani. 
 
Kontakt: Marijana Demšić, telefon: 743-144, e-mail: marijana.demsic@vpz.hr
 
Rok za podnošenje zahtjeva istječe u srijedu, 24. lipnja 2020. godine
 
Posebna napomena: 
 
Pozivaju se birači, pripadnici nacionalnih manjina, koji će navršiti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti. Birači se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti.
 
 
SLUŽBA ZA POSLOVE ŽUPANA I OPĆE POSLOVE
 
Travanj 15, 2020

Općinski načelnik Općine Čađavica dana 14. travnja 2020. godine, donio je ODLUKU o dodjeli potpore poduzetnicima zbog epidemije COVID - 19.

Predmetnom Odlukom prihvatljivi korisnici mjera su poduzetnici koji obavljaju poslovnu djelatnost na području Općine Čađavica, a uz ostale potrebne uvjete na dan 31. ožujak 2020. godine nemaju nepodmirenih obveza prema Općini Čađavica ili su te obveze podmirili do stupanja na snagu ove Odluke.  

Ova mjera podrazumijeva:
 
1. Oslobađanje od plaćanja komunalne naknade u iznosu od 100% za razdoblje od 1. travnja 2020. godine,  pa za sve vrijeme trajanja epidemijskih mjera, odnosno do opoziva istih od strane nadležnih Stožera.
 

 U nastavku tekst Odluke:

Travanj 10, 2020

Uskrs je blagdan kada slavimo Kristovo uskrsnuće, pobjedu dobra nad zlom, svjetla nad tamom.

Uskrs ove godine dočekujemo u izazovnim, nesigurnim i neizvjesnim vremenima kada je mnogima teško, kada tjeskoba, strah i nesigurnost mnogima zatvaraju perspektivu.

Neka ovaj Uskrs u naše domove unese svjetlo i radost, pokaže nam da dobro, ljubav i nada i dalje stanuju ovdje, i da čineći dobro bližnjima, pomažući potrebitima, darivajući druge, unese vjeru i nadu u tu pobjedu i bolje sutra.

U tom duhu u ime Općinskog vijeća Općine Čađavica, Jedinstvenog upravnog odjela i svoje osobno ime svim žiteljima Općine Čađavica i Virovitičko-podravske županije, od srca čestitam najveći kršćanski blagdan i želim Vam prije svega dobro zdravlje, obilje ljubavi, mira, snage i zajedništva.

Sretan Vam i blagoslovljen Uskrs.

 

Načelnik Općine Čađavica

Mirko Rončević

Travanj 2, 2020

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. 

U skladu s ovom Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere: 
socijalnog distanciranja
ne zadržavanja na javnim prostorima
posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice ( https://www.koronavirus.hr/najnovije/od-danas-dostupan-sustav-e-propusni... )
 
 
Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju. 
 
Sve pravne i fizičke osobe koje su izdale propusnice do dana stupanja na snagu ove Odluke, dužne su najkasnije do 5. travnja 2020. sve izdane propusnice zamijeniti e-Propusnicama. 
 
Od 6. travnja 2020. napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka moguće je samo s e-Propusnicama.
Stanovnici koji nemaju mogućnost prijave u sustav još uvijek mogu zatražiti propusnicu slanjem zahtjeva na mail, telefonski ili osobnim podnošenjem zahtjeva poštujući propisanu proceduru koja je izvješena na ulaznim vratima
 
U nastavku teksta:
 
Ožujak 30, 2020

Danas (ponedjeljak) je u prostorijama Općine Čađavica, uz nazočnost načelnika Općine Mirka Rončevića, načelnika Stožera civilne zaštite Petra Budimira i stručnih službi Općine Čađavica, održan sastanak na kojem su sudjelovali i predstavnici PP Slatine na čelu s pomoćnikom načelnika PP Slatina Nenadom Lankom.

Prema riječima sudionika sastanka, zaključeno je da je stanje pod kontrolom nadležnih službi i kako nema problema u provedbi propisanih mjera.

– Odluke nadležnih institucija se provode, propusnice se izdaju u skladu s potrebama građana vodeći računa da se dnevne migracije svedu na najmanju moguću mjeru, a to znači dosljedno pridržavanje odluka. Odgovornost na građanima je da poštuju zabranu, te da napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz potvrdu koja je izdana od nadležnog tijela. Pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja općine Čađavica, u suradnji s policijskim službenicima, provode nadzor prometa na punktu u Gezincima gdje nema većih kolona i zastoja – zaključeno je na sastanku.

Stranice