KUD „PODRAVINA“ ČAĐAVICA na ZDENAČKIM DIVANIMA

27.02.2018

KUD „PODRAVINA“ ČAĐAVICA gostovao je na tradicionalnoj manifestaciji Zdenački divani koja je 23. veljače 2018. godine održana u Zdencima. 

Ove godine Divani su održani s temom Korizme. Program je započeo u crkvi sv. Mihaela u Zdencima gdje su svi sudionici molili postaje Križnog puta i pjevali korizmene pjesme. Učesnici manifestacije, osim KUD-a „PODRAVINA“ Čađavica, bio je naravno, domaćin KUD „Zdenac“ iz Zdenaca, Udruga žena „Cer“ iz Crnca, HKUD „Darda“ iz Darde i članice „Matice Slovačke“ iz Zokovog Gaja.

Nakon molitve i prigodnih pjesama u crkvi, zajedničko druženje nastavljeno je u Mjesnom domu, gdje su predstavljeni korizmeni stolovi i kojom su se prigodom kušala i predstavila korizmena jela, ona nekada i danas.

Stariji članovi prisjetili su se jela iz svog djetinjstva, a oni najmlađi, imali su priliku vidjeti i okušati, možda do sada nepoznata jela.

Ovo je prva manifestacija ovakvog oblika na kojoj je sudjelovao KUD „PODRAVINA“ Čađavica, pa su članovi stekli još jedno novo i lijepo iskustvo.