U Čađavici potpisani ugovori o potpori za studente sa područja Općine

03.12.2016

Danas su u prostorima Općine Čađavica potpisani ugovori o potpori za studente sa područja Općine Čađavica. Radi se o 13 studenata koji će za ovu akademsku godinu od općine dobiti potporu u iznosu 500 kn mjesečno. Pravo na potporu ostvarili su svi studenti koji su se prijavili na natječaj objavljen u medijima i na web stranici Općine.
Načelnik Mirko Rončević, koji je u ime Općine potpisao ugovore o potpori naglasio je da Općina Čađavica sufinancira i trošak smještaja u učeničkim domovima za učenike sa područja Općine a koji pohađaju srednju školu izvan područja Virovitičko-podravske županije. Ove godine je na taj način sufinanciran smještaj za 7 učenika.
U proračunu Općine planirana su i rezervirana sredstva u iznosu od 40.000 kuna za sufinanciranje nabave školskog pribora za sve učenike koji pohađaju osnovnu školu u Čađavici. U suradnji sa školom i ravnateljicom Ksenijom Žunec dogovoriti će se način na koji će se odraditi ova inicijativa i koji konkretno pribor je učenicima najpotrebniji.
Na kraju načelnik Rončević istaknuo je da Općina već duži niz godina sufinancira i trošak mjesečne karte za učenike koji pohađaju srednju školu u Slatini. (mk / Foto: Marijo Kokorić)