IMG-1fc1c1d1b418f31f4679809e62885a59-V

Prvi i jedini u Hrvatskoj: Općine Čađavica, Čačinci i Crnac, imat će jedno sjedište vrtića umjesto tri, sjedište će mu biti u Čađavici i zvat će se Lipa

Općine Čađavica, Čačinci i Crnac, prvi će u Hrvatskoj pokazati kako tri jedinice lokalne samouprave mogu međusobno surađivati u jednom zajedničkom projektu. Umjesto tri ravnatelja, tri tajnika, troje računovođa imat će jednog ravnatelja, tajnika… Bit će to ogledni primjer racionalizacije, efikasnosti i funkcionalnosti u radu. Naime, načelnici triju navedenih općina, Mirko Rončević (Čađavica), Mirko Mališ (Čačinci) i Mato Damjan (Crnac), u četvrtak 15. listopada, u Općini Čađavica, s početkom od 9,00 sati, potpisat će prijedlog Sporazuma o osnivanju Javne ustanove Dječji vrtić Lipa. Time će objediniti tri nova vrtića, onaj u Čađavici, Čačincima i Velikom Rastovcu – u jedan. Sjedište vrtića bit će u Čađavici.

Općinska vijeća ovih općina već su dala suglasnost za navedeno i ovo će biti ogledni primjer racionalizacije, efikasnosti i funkcionalnosti na primjeru triju susjednih općina u Virovitičko-podravskoj županiji. Inače, novi dječji vrtići u Čađavici, Čačincima i Velikom Rastovcu, izgrađeni su, odnosno grade se sredstvima Ministarstva poljoprivrede i predstavljaju dio od 11 novih vrtića na području VPŽ koji se grade, a trenutno je njih pet već otvoreno. (www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Skip to content