Završeni su radovi na proširenju Mjesnog groblja u Čađavici

S obzirom na potrebe koje se su ukazale na čađavačkom Mjesnom groblju, Općina Čađavica izradila je projekt proširenja, a nakon što je projekt prošao na natječaju, krenulo se s radovima koji su započeli 17. rujna 2021. godine. Radovi koje je izvela tvrtka Cestogradnja d.o.o. Slatina su završeni.

Vrijednost izvedenih radova s uslugom nadzora iznosila je 324.800,19 kuna. Sredstva u cjelokupnom iznosu osigurana su putem Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020., a temeljem natječaja za provedbu tipa operacije ”Poboljšanje društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga” kojeg je objavila Lokalna akcijska grupa ”Marinianis”.

– Općina Čađavica je projekt proširenja čađavačkog groblja izradila još prije tri godine, te smo čekali neki od natječaja da bismo projekt i prijavili. Ukazala se prilika za prijavu projekta preko LAG-a Marinianis koji je provodio mjere 7.4.1. Ministarstva poljoprivrede, odnosno Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, gdje smo na natječaju prošli i dobili sredstva. Uglavnom, uredili smo parcelu uz Mjesno groblje s jednim novim prostorom, odnosno s tri nove staze između kojih su grobna mjesta za naše umrle mještane – rekao je načelnik općine Čađavica Mirko Rončević.

Skip to content