Jednoglasno izglasan Proračun Općine Čađavica za 2023.g.

Općina Čađavica u 2023. godini imat će proračun u iznosu od 1.770.700,00 eura, odnosno 13.341.339,16 dosadašnjih kuna. Ujedno je ovo i prvi općinski proračun koji je izražen u eurima.

Proračun je izglasan jednoglasno jučer, 22.12.2022.g.,na sjednici Općinskog vijeća Općine Čađavica, prema prijedlogu općinskog načelnika Mirka Rončevića.

Uz proračun, vijećnici su usvojili i programe vezane na izglasani proračun, svaki pojedinačno. Prihvaćena je odluka o izvršenju proračuna za 2023. godinu, programi gradnje objekata i uređaja te održavanja komunalne infrastrukture, Program javnih potreba u područjima društvenih djelatnosti, Program utroška sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru, Program utroška sredstava šumskog doprinosa, Program utroška sredstava od prihoda od prodaje, zakupa, dugogodišnjeg zakupa i koncesije poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH. Također je usvojen i Plan rasporeda sredstava od naknade za prenamjenu poljoprivrednog zemljišta.

Na istoj sjednici podržan je i rebalans ovogodišnjeg općinskog proračuna. Usvajanjem drugih izmjena i dopuna, proračun za 2022. godinu iznosi ukupno 13.495.100,00 kuna.

Na kraju sjednice, predsjednik Općinskog vijeća Josip Piskać se zahvalio svim vijećnicima na cjelogodišnjem radu, zaželio im sretne božićne blagdane i uspješnu novu godinu. Sjednica je završila podjelom prigodnih darova vijećnicima i zajedničkim druženjem.

Skip to content